De budgetcoach

Elke dag komen mensen in aanraking met hun budget, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, het betalen van de huur of het plannen van een vakantie. Daar kan een budgetcoach u behulpzaam bij zijn. Een budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn.

Dit kan verschillende oorzaken hebben door eventueel een plotselinge daling van het inkomen door ontslag, scheiding of ziekte. Dergelijke gebeurtenissen kunnen voor u financiële consequenties hebben. Ook is het kiezen van een juiste verzekering of lening vaak niet eenvoudig. Het advies van een budgetcoach kan hierin doorslaggevend zijn.

Het is in elk geval raadzaam om een budgetcoach vroegtijdig in te schakelen, zodat schulden voorkomen kunnen worden. Zelfs als er wel voldoende geld binnenkomt. Een budgetcoach begeleidt zowel mensen die zich afvragen waar het geld maandelijks naartoe gaat, alsook mensen met financiële problemen. Een budgetcoach stelt samen met u weer orde op zaken. Zo helpt en leert de budgetcoach u (weer) goed met uw geld om te gaan. U krijgt praktische tips en doet samen met uw coach uw administratie.